netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

PTS söker en registrator

Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

PTS söker en registrator

Vill du arbeta i en dynamiskt miljö inom området för arkiv och dokumenthantering? Låter det intressant att vara med och bidra till vårt pågående utvecklingsarbete på området? Då kan det vara dig vi söker!

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag. 

Enheten för fastighet och dokumentation söker en registrator som vill vara med i vårt förändringsarbete. Myndigheten har till uppgift att bevaka områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. Du kommer att arbeta på enheten för fastighet och dokumentation. Där kommer du i första hand att ingå i ett team som består av tre registratorer och tre arkivarier, där vi samarbetar nära varandra och utvecklas tillsammans.

Dina arbetsuppgifter kommer vara fokuserade på diarieföring och annan registrering av myndighetens allmänna handlingar. Myndigheten moderniseras och digitaliseras i en hög takt varför en del av arbetsuppgifterna kommer handla om verksamhetsutveckling. Vi har behov av en framåtblickande och initiativrik person som vill ta sig an registraturens roll i detta sammanhang. Viktiga egenskaper för att utföra dessa arbetsuppgifter är att du kan arbeta självständigt och tar stort ansvar för det egna arbetet, men mycket av detta arbete kommer så klart att ske i nära samarbete med många andra medarbetare på myndigheten, varför också god samarbetsförmåga är viktig.

En annan viktig del i tjänsten är att kunna lära ut en god förvaltningskultur rörande all form av dokumenthantering till resten av myndigheten. Detta kan innefatta utformandet av anvisningar av olika slag, att ge praktiska råd eller genomföra större utbildningsinsatser.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har:

  • genomförd akademisk utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap, registratorsutbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • erfarenhet av verksamhetssystem för diarieföring
  • god it-vana
  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

Meriterande är:

  • erfarenhet av arbete inom statlig eller kommunal förvaltning
  • erfarenhet av hantering av säkerhetsskyddsklassificerade handlingar
  • erfarenhet av att arbeta i ärende- och dokumenthanteringssystemet Platina
  • erfarenhet av projektarbete

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen behöver du vara lösningsorienterad och serviceinriktad. Rollen innebär mycket kontakt med andra och därför ser vi även att du är pedagogisk, utåtriktad och har god samarbetsförmåga.

Ekonomiavdelningen
Enheten för fastighet och dokumentation ingår som en av tre enheter på ekonomiavdelningen och ansvarar för PTS lokaler och frågor som rör dokumenthantering såsom diarieföring och arkivvård. Enheten består av sju medarbetare varav fyra arbetar med arkiv och registratur. I och med att myndigheten hela tiden utvecklas och moderniseras tekniskt och juridiken ställer nya krav är enheten en ständigt efterfrågad resurs för hela organisationen vad gäller registrering, dokumenthantering, gallring m.m.

Att jobba på PTS
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö. 

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.  Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning på 6 månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med 3 kap. 1–3 §§ säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast 21 augusti.

För mer information kontakta enhetschef Peter Mårtensson, 08-678 58 67 eller HR-specialist Linn Arnewing, 08-678 57 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se. 

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

 

 

Dela detta jobb

Logga
PTS söker en registrator

Post- och telestyrelsen - PTS