netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

HR-specialist inom kompetensförsörjning till HR-staben

Ort
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

HR-specialist inom kompetensförsörjning till HR-staben

Om arbetsplatsen

HR-staben i Linköpings kommun är en stab i förändring där kommande pensionsavgångar förutsätter förändrade arbetssätt. Vill du vara med och bidra i vårt spännande utvecklingsarbete och därigenom skapa mervärde för kommunen som helhet - varmt välkommen med din ansökan!

 

HR-staben har i uppdrag att ansvara för kommunens arbetsgivarpolitik. Det handlar exempelvis om utveckling av vårt arbetsgivarvarumärke, chef- och medarbetarskap, arbetsmiljö och kompetensförsörjning. Det handlar även om förhandlings- och kollektivavtalsfrågor samt anställningsvillkor för kommunen som arbetsgivare med tolkning och tillämpning av lag och avtal. 

 

Du är organisatoriskt placerad på Kommunledningsförvaltningens HR-stab med förhandlingschef tillika bitr HR-direktör som närmaste chef. Vi värdesätter arbetsglädje och förhåller oss till varandra på ett prestigelöst sätt. 

 

Arbetsbeskrivning

Som HR-specialist inom kompetensförsörjning arbetar du med att utveckla den kommunövergripande arbetsgivarpolitiken utifrån verksamheternas behov. En viktig del i uppdraget är att leda arbetet med att samordna, utveckla och implementera kommunövergripande kompetensförsörjningsstrategier. Detta gör du tillsammans med dina fyra engagerade HR-specialistkollegor ute på förvaltningarna, våra rekryteringscentrum, samt tillsammans med övriga kollegor på HR-staben. Du driver också utredningar och förstudier inom ditt ansvarsområde samt arbetar med analys och prognoser av våra framtida kompetensbehov. 

 

Omvärldsbevakning och samverkan med externa parter ingår också i uppdraget. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en kombinerad erfarenhet av arbete som HR-generalist, med en fördjupad kunskap kring rekryterings, kompetensförsörjnings- och ledarskapsfrågor genom tidigare specialist- och/eller strategiska uppdrag. Vi vill att du tidigare har arbetat inom offentlig sektor och ser det som meriterande om du tidigare arbetat som chef. Du har lett organisationsövergripande projekt inom HR och du är van att arbeta systematiskt med dina frågor över året. 

 

Du har en högskoleutbildning inom HR eller annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig. Då digitalisering är ett av våra strategiska områden för att hantera vår kompetensförsörjningsutmaning ser vi gärna att du har kunskaper inom detta område. Du har även god IT-kunskap och erfarenhet av att arbeta med olika HR-system. Uppdraget kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. 

 

Du är en person som ser möjligheter och är innovativ för att hitta nya lösningar. Vidare är du analytisk med förmåga att se helhet och trivs att arbeta med komplexa frågeställningar. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Din omgivning ser dig som prestigelös och förtroendeingivande. Du arbetar gärna tillsammans med andra men är samtidigt självständig och driver dina processer framåt.

 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9350

 

Dela detta jobb

HR-specialist inom kompetensförsörjning till HR-staben

Linköpings kommun