netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

HR-administratör

Ort
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

HR-administratör

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom beredskap, förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 250 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Länsstyrelsen är en HBTQI-certifierad arbetsplats. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

I övrigt erbjuder vi en trivsam arbetsplats och har förmåner som friskvårdstimme, flextid med breda ramar, klämdagsledigt och möjlighet att arbeta delvis på distans.

HR ingår i enheten för verksamhetsstöd och service som har i uppdrag är att samordna, leda och stödja organisationen inom ekonomi, upphandling, HR och servicefrågor. Vid enheten arbetar cirka 20 medarbetare. Vår HR-funktion består av HR-chef och två HR-handläggare. Vi stärker nu upp funktionen med en HR-administratör under en för Länsstyrelsen intensiv och intressant period. 

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-administratör ingår att stötta chefer och kollegorna vid HR-funktionen med handläggning och administration inom HR-området. Det innebär att du kommer stödja chef vid rekrytering till exempel skapa och publicera annonser, upprättande av anställningsbeslut och övrig administration i samband med rekrytering och introduktion av nya medarbetare. Sveriges 21 Länsstyrelser har en genemsam löneservice och ditt uppdrag blir att vara länken mellan Länsstyrelsen i Gävleborg och löneservice. HR-funktionen har till uppgift att planera och arrangera utbildningar och du kommer att arbetar med utbildningsadministration som innebär kontakter med leverantörer, planering och genomförande av utbildningsaktiviteter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett intresse av administrativa arbetsuppgifter och du trivs med att stödja och hjälpa kollegor och chefer med löpande personaladministrativa uppgifter. Du behärskar svenska väl i tal och skrift och du har lätt för att sätta dig in i nya datorsystem samt du har goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning med inriktning personalvetenskap eller annan inriktning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av tidigare administrativt arbete är också meriterande.

Som person är du serviceinriktad, strukturerad, självgående och har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Rollen kan komma att kräva säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning
Period: 6 månader med start snarast
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 5506-2022
Senaste ansökningsdag: 2022-08-14

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Vi är inne i semesterperiod och kan vara svåra att få kontakt med. Om du vill komma i kontakt med någon av nedanstående kontaktpersoner vid HR går det bra att skicka mail till vår resursbrevlåda. Mailadress: hr.gavleborg@lansstyrelsen.se

Dela detta jobb

Logo
HR-administratör

Länsstyrelsen Gävleborg