netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Bibliotekarie till Katedralskolan

Ort
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Bibliotekarie till Katedralskolan

Om arbetsplatsen

Tradition och utveckling är våra honnörsord då vi vill värna om skolans traditioner och samtidigt erbjuda en modern utbildning. För oss är helhetstänkande och samverkan över program- och ämnesgränser viktigt. Katedralskolan har idag ca 1250 elever och 120 anställda.

Vår undervisning är präglad av en humanistisk grundsyn som sätter människan i centrum. Alla elever ska i sina studier möta öppenhet och tolerans samt tränas till kreativitet, initiativförmåga och eget ansvarstagande. Vi utrustar våra elever med akademiska och medmänskliga förmågor som de behöver för att verka och leva i vår globaliserade värld.

Katedralskolan har fyra nationella studieförberedande gymnasieprogram, Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet samt ett yrkesförberedande program Handels- och administrationsprogrammet. Dessutom finns IB - International Baccalaureate Diploma Programme. Skolan har genom väl etablerade utländska kontakter en internationell profil som innefattar elevutbyte med andra länder, gedigen språkundervisning samt olika samverkansprojekt mellan språk och andra ämnen.

Arbetsbeskrivning

På Katedralskolans gymnasiums skolbibliotek kommer du att arbeta tillsammans med ytterligare en bibliotekarie och en biblioteksassistent. I uppdraget ingår även att ge stöd till elever och lärare i deras litteratur- och medieanvändning och utveckla läsfrämjande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du erfarenhet av arbete på skol- eller folkbibliotek är det meriterande. 

Som bibliotekarie på Katedralskolan har du kunskap om litteratur, läslust och MIK och kan organisera aktiviteter kopplade till bibliotekets verksamhetsuppdrag. För att klara ditt uppdrag ser vi att du har en pedagogisk förmåga och god kunskap om digitala verktyg. Du är ansvarstagande och trygg i din yrkesroll och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har lätt för att skapa relationer med skolans elever och personal och skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Som person är du flexibel, nytänkande och tillför entusiasm, energi och lust i arbetet.

 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9653

Dela detta jobb

Bibliotekarie till Katedralskolan

Linköpings kommun